E.welkom@xxlcoaching.nl E.welkom@xxlinspiratie.nl T.06 38 75 34 36
Kijk en luister en verbreed je wereld
“Uitdaging.”

Wauw, wat is een website bouwen een leerzaam project. Niet gedacht dat ik mezelf zo zou tegenkomen.
Ik ben gestart om mezelf drie vragen te stellen: Waarom, hoe, wat en wie. Mooie, korte vragen, daar ga ik vier mooie, korte antwoorden op verzinnen, maar nee dus.
Waar ik met name tegenaan ben gelopen…

Een hoofd vol met ideeën, gedachtes en wensen. Ga dat maar eens kort en bondig maken. Dus de basis van mijn talent om te schrijven en te vertellen, moest kort en krachtig.
En dat kort en krachtig was een hele toer, want de lezer wil me volgen, wil weten wat ik verkoop, begrijpen wie ik ben. Dus helder en duidelijk. En terecht. Ik heb dezelfde wens wanneer ik een website lees.

Dus ik heb mezelf in het gareel moeten houden. Steeds mijn hoofd en denken erbij en me beperken tot datgeen waar ik mee bezig ben. Mezelf steeds weer de vier vragen gesteld. Waarom doe ik wat ik doe, wat doe ik, hoe doe ik het en voor wie. Het voelde als een soort strakzittend kledingstuk. Dat mooie bloesje, wat net een maatje te klein is. Dat bloesje waarvan je de mouwen om je armen voelt knellen, wanneer je iets uit de kast pakt.

Heel vervelend. Mezelf te moeten beperken tot deze vier vragen.

In het laatste week, voor oplevering, heb ik elke ochtend nog wel iets veranderd. Dan had ik toch weer een ander inzicht en probeerde dit erin te verwerken, waardoor de rest ook toch maar herschreven moest worden. Steeds onzeker over wat ik de vorige dag had opgeschreven. Op een gegeven moment heb ik tegen mezelf gezegd: en nu stoppen! Niets meer aan doen. Het is wat het is.

Even voelde ik opluchting. Het is af. Maar al snel komt daar de volgende uitdaging: Stemmen in mijn hoofd, gedachten die rondspoken. Is het wel goed genoeg? Staat er genoeg informatie in? Zijn alle spelfouten er wel uit? Onzekerheid, twijfel en onrust. Nadat ik even helemaal in de stress was geschoten, herkende ik de bezoeker in mijn hoofd. Het was mijn EGO. Het ego die mij vaker vertelt dat het niet goed genoeg is, dat het beter kan.

Ik heb heb mijn ego welkom geheten en direct laten weten dat hij mag zeggen wat hij wil, maar ik bepaal wat ik met de opmerkingen doe. Het werd rustiger in mijn lijf en in mijn hoofd. Ik blijf het spannend vinden, maar iets nieuws doen is ook spannend.

Ik heb besloten dat de spanning er mag zijn, maar het toch ga doen. Ik ga springen. Het is wat het is. Dit ben ik en dit is de website van mijn bedrijf. Een bedrijf dat is gestart, mag groeien, mag verbeteren en dus veranderen. een columnist die de taal niet feilloos zal opschrijven, maar daarom geen slechter mens is. Het is een pittige klus, maar ik weet dat ik het kan. Het is net als het leven.

En ik weet ook dat ik zal nog vele malen zal moeten springen.
Gelukkig land ik meestal zacht.

Zet jouw eerste stap samen met xxl coaching
Bericht versturen