E.welkom@xxlcoaching.nl E.welkom@xxlinspiratie.nl T.06 38 75 34 36
Lees je rijker en verbreed je wereld
“Meer Tine”

Ik ben opgegroeid in de plaats waar ik nu nog woon; Nieuwe Niedorp. Een klein dorp waar nuchterheid, ruimte voor eigen leven met betrokkenheid mogelijk is.

Na mijn middelbare school heb ik twee opleidingen gedaan; de verpleegkundige A en B. In het Medisch Centrum leerde ik de kneepjes van het vak algemeen verpleegkundige en in de st. Willibrord Stichting in Heiloo heb ik me verdiept in de psychische kant van de mens. Daar ligt de basis van mijn grondhouding over de mens. Deze grondhouding is dat wij meer zijn dan enkel een lichaam en dat psyché en lichaam aan elkaar zijn verbonden en elkaar beïnvloeden. Ik heb veel geleerd over zorg en hulpverlening, het werken in een team en hoe essentieel oprechtheid in luisteren en nieuwsgierig zijn is

Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan, begon er een onafhankelijkheid drang. Deze drang vertelde mij dat ik zelf iets wilde neerzetten. Er volgde een ondernemersavontuur. Ik heb 4 verschillende locaties gehad voor mijn kinderwinkel ‘de Gelaarsde Kat’ Het was een avontuur van hard werken, veel ballen in de lucht, prachtige ontmoetingen en veel samen optrekken. In de hoogtijdagen werken wij met een team van 8 mensen in een onderscheidende speelgoed/babyzaak. Een zaak die een compleet assortiment bood voor jonge ouders en kinderen tot 12 jaar. In de starttijd was de branche nieuw en zeer welkom. De winkel liep goed en de klanten kwamen als vanzelf. Na 2000 kwamen er invloeden van buiten. Het one line shoppen ontwikkelde in snel tempo, de euro deed zijn intrede en de (wereld)economie was onrustig.

Na twintig jaar leek het tijd voor een switch in mijn loopbaan. Ik keerde met mijn klantgerichte werkwijze in de zorg terug, waar een ietwat zakelijker benadering van zorg, zeer welkom was. Hieruit volgde een zorg carrière van 10 jaar. Ik startte als wijkverpleegkundige, heb een opleiding manager zorg en welzijn gedaan en mocht mij op mijn 49 ste jaar manager zorg en welzijn noemen. Ondertussen was ik al werkzaam als manager bij acht zorgteams met 120 medewerkers. Met veel plezier en passie heb ik bij deze thuiszorgorganisatie gewerkt. Een baan met veel verantwoordelijkheid, veel issues wat snel opgelost moest worden in te weinig tijd. De marktwerking in de zorg werd een strategie, waardoor er veel spanning komt op menswaardige zorg voor zowel medewerker als cliënt. Ik voel me bevoorrecht dat ik zoveel aspecten van de zorg heb mogen meemaken. Vanaf de zorg bij de cliënt aan het bed, tot de gesprekken voor de zorginkoop bij de zorgverzekering.

In 2019 gaf het leven mij een kans om dichter bij mijn talent en passie te gaan werken. Mijn talent en passie openbaarde zich in een coachopleiding. Hier heb ik veel geleerd over mezelf, waaruit een groeiend bewustzijn ontwikkelde over mijn toevoeging en waarde in de samenleving.

Met mijn bedrijf XXL Coaching wil ik voor mijn medemens en organisatie het verschil maken in begeleiding en ontwikkeling. Mijn begeleiding is vraaggericht, aansluitend bij behoefte en procesmatig. De ervaring heeft mij geleerd dat dit een mooi open houding is, die medemensen en -werkers omarmen. Gezien, gehoord worden, waarin ruimte ontstaat voor je eigen stem, is uiteindelijk een basisbehoefte.
Dat hebben we allemaal zo nodig.

Zet jouw eerste stap samen met xxl coaching
Bericht versturen