E.welkom@xxlcoaching.nl E.welkom@xxlinspiratie.nl T.06 38 75 34 36
Lees je rijker en verbreed je wereld
“Troost”

Schriften, boekjes en pennen zijn mijn verslaving. Ik koester al mijn schriftjes, waarin het verhaal soms opeens stopt, om in een ander, mooi schrift verder te gaan. Heerlijk om weg te dromen in letters en woorden en deze betekenis geven.
Afgelopen zondag las ik terug wat ik de afgelopen maand geschreven had en ik ontdekte iets heel vreemds. De verhalen die ik een maand terug had geschreven kwamen uit een andere tijd. Een tijd van onbezorgdheid. Van doen wat je van plan bent zonder daarbij na te hoeven denken. Een tijd, waarin we afscheid namen van de winter en in afwachting waren van de lente. De lente die ons altijd naar buiten stuurt, om af te spreken op terrassen en in tuinen. Maar het ging anders. Er is in een korte tijd een andere werkelijkheid ons leven binnen gedreund. Een werkelijkheid waarin het onbekommerde leven even totaal is verdwenen. Je kunt er niet omheen, het is overal.
Onzekerheid, beperkingen, voorspellingen, statistieken. Zorgen om financiën, gezondheid en draagkracht. Er is heel veel veranderd en het is voor iedereen heel dichtbij. Tegenover deze onzekerheid en de angst, bestaat er nog een andere realiteit.
Een rotsvaste zekerheid, die heel dichtbij ons staat; de NATUUR Een natuur die overleeft, die een enorme veerkracht laat zien en alles in korte tijd weer in groene en bruine tinten omtovert.
Met verwondering en plezier kijk ik naar het fanatieke vliegen van de koolmezen, die met grote toewijding pluisjes en mos verplaatsen. Ik vang een glimp op van de groene blaadjes die zich uit kleurloze takken naar buiten persen. En als de zon schijnt, sluit ik mijn ogen en gun mezelf even die aangename warmte op mijn gezicht. Een warmte die me even doet vergeten wat er allemaal aan de hand is. Het is troost, even in het hier en nu. Een momentje maar, dat is al genoeg. Ik wens iedereen af en toe zo’n momentje.
Zo’n warm en onbezorgd momentje van troost.
Zodat we deze barre tijden mogelijk een klein beetje beter aan kunnen.

Zet jouw eerste stap samen met xxl coaching
Bericht versturen