E.welkom@xxlcoaching.nl E.welkom@xxlinspiratie.nl T.06 38 75 34 36
Kijk en luister en verbreed je wereld
“Comfort zone”


Startend ondernemerschap is een zoektocht. Tenminste zo ervaar ik het.
De zoektocht naar mijn waarde, mijn potentie en talent is een route langs stijle hellingen en diepe ravijnen. Wat ga ik toevoegen aan een markt die al zoveel coaches kent en mensen die alles al kunnen vinden.
Een lastige vraag.
Mijn antwoord werd: Zoeken, goed zoeken naar een richting, naar een gat in de markt.
Ik merkte na een poosje dat ik doodmoe werd van dat zoeken en voelde me meer afdrijven van de antwoorden, dan dat het mij duidelijk werd.
Ik ervaarde tegenzin en weerstand. Dat kon de route naar het antwoord niet zijn.
Toen wij een digitale verjaardag in elkaar gingen zetten, merkte ik dat ik energie kreeg van filmpjes maken. Het plezier wat ik daaraan beleefde had ik lang niet gevoeld. Ik kreeg weer zin in de dag en kreeg ideeën voor het volgende.

Dat werd voor mij het sleutelmoment. Ik ga me richten op zaken waar ik zin in heb, blij van wordt en dat wordt mijn kompas.

En sinds die dag, sta ik mezelf een andere route van ontdekken toe en neem ik meer en meer ruimte om plezier te maken en dat te doen waar ik lol in heb en dus energie van krijg.

Na de digitale verjaardag, ben ik filmpjes blijven opnemen. In deze lastige tijd stuurde ik mijn mede leven via een filmpje, felicitaties in een filmpje, wat zich ontwikkelde zich naar nog meer video boodschappen, waar ik anders een app berichtje stuurde. Het hield niet op met die filmpjes. Ik stelde mezelf de vraag of ik filmpjes in kon zette voor mijn bedrijf. Maar durf ik dat?
Delen met veel mensen, openbaar maken wie ik ben, voel en denk? Doodeng! Na een webinar van Eva Brouwer, die uitdaagde om een stap te zetten buiten je comfort zone, heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Dus in deze blog mijn eerste filmpje.
Ik ga nog even uitzoeken hoe ik kan starten met gesloten mond.


Wat is jouw eerste stap uit je comfort zone??

Zet jouw eerste stap samen met xxl coaching
Bericht versturen